KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Örül, hogy hozzánk jött 2018.01.06. 00:00

  Bár csak tavaly nyáron érkezett hozzánk, hamar felnőtt csapatunk egyik vezéregyénisége lett. Az élvonalban megszerzett rutinja, tapasztalata sokat segít a társaknak.

  Örül, hogy hozzánk jött

  Amikor a nyáron, a szerződtetése után beszéltünk vele, elmondta, nagyon bízik benne, hogy jó helyre került. Most viszont már nyugodtan kijelentheti, telitalálat volt, hogy a Kozármislenyt választotta, s mi sem panaszkodhatunk, remek húzásnak bizonyult Hosszu Boglárka leigazolása.

  Megtaláltam a helyem! – mondja boldogan 26 éves jobbszélsőnk. – Nagyon jól érzem magam, de elég mélyről kell visszajönnöm. Az elmúlt két évben nagyon keveset játszottam az MTK-ban, hiába dolgoztam sokat, hiába tettem oda magam, akkor sem kerültem pályára. Ez pedig érthetően nem tett jót az önbizalmamnak. Aztán amikor tavaly beszéltem Kovács Tamással, már éreztem, hogy ez lesz a jó megoldás.

  Nem tévedett. Az edzéseken és a mérkőzéseken is bizonyította, hogy lehet rá számítani és hogy tud nekünk segíteni. Nem mellesleg a közösség is egy olyan új tagot kapott, akit könnyű volt elfogadni, befogadni – akivel mindenki jól érzi magát.

  Boldog vagyok, hogy idejöttem. Szeretem a lányokat, és úgy érzem, ők is szeretnek engem. Megmondom őszintén, alig vártam, hogy elkezdjük a munkát.

  S hogy milyennek látja a saját őszi szezonját? Kellett neki egy-két meccs, amíg belelendül, elkapja a fonalat. A folytatásban aztán kijött neki a lépés, de ahogy fogalmaz, van még hová fejlődnie.

  Abban mindenképpen előrébb kell lépnünk, hogy nem jött le elég labda a jobbszélre, inkább indításokból voltam eredményes. Javítanunk kell a kapcsolatomon a mellettem szereplő társammal. Az utolsó két-három mérkőzésen pedig nem igazán voltam elégedett a védekezésemmel. Éreztem, hogy a szezon végére elfáradtam fejben. Pedig ha a védekezésem megy, elöl is magabiztosabb, stabilabb vagyok.

  A csapat őszi teljesítménye, a negyedik helyezés véleménye szerint a realitást tükrözi. Amit célul tűztek ki maguknak, azt megvalósították.

  De van még bennünk. Ugyanakkor a tavasz sokkal nehezebb lesz, mint az ősz. Már mindenki tudja, mit szeretnénk elérni, milyen játékerőt képviselünk. A riválisainkhoz megyünk majd idegenbe, ami nyilván nagyon nehéznek ígérkezik, az előttünk állók pedig jönnek hozzánk, de őket itthon sem lesz könnyű legyőzni. Bízom benne, hogy folytatni tudjuk azt az utat, amelyen elindultunk, s remélem, legalább olyan tavaszunk lesz, amilyen őszünk volt. Magamtól pedig azt várom, hogy még magabiztosabb legyek, és még többet tudjak hozzátenni a csapat sikeréhez.

  Amihez például a szurkolók rengeteget tesznek hozzá. Hosszu szerint soha nem játszott még olyan klubnál, ahol ilyen jó szurkolótábor lett volna, le a kalappal a drukkerek előtt!

  Nagyon sokat számít, hogy ennyien szorítanak nekünk, sokszor a szurkolóink lendítenek át minket a holtpontokon. Ráadásul nem csak a hazai meccseinken vannak ott, idegenbe is sokan elkísérnek bennünket, ami csodálatos érzés. Nagyon jó velük együtt örülni a mérkőzések után. Emlékszem, a NEKA elleni vereséget követően is kihívtak bennünket, beszélgettek velünk, éreztették, hogy ilyenkor is szeretnek, és ez nagyon fontos! Jóban, rosszban, örömben, búban együtt vagyunk.