KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Össze kell gyúrni a régieket az újakkal 2019.08.22. 00:00

  Minden a terv szerint halad az ifi I. osztályú bajnokságra készülő csapatunknál: a lányok nagyon keményen dolgoznak, aminek már látszik az eredménye.

  Össze kell gyúrni a régieket az újakkal

  Alaposan megdolgoztatja lányainkat Gyulay László a felkészülési időszak alatt, de ez így is van rendjén. Ezzel a munkával lehet megalapozni azt az erőnlétet, és persze begyakorolni azt a játékot, aminek köszönhetően csapatunk sikeresen szerepelhet majd az ifi I. osztályban és az NB II.-es felnőtt bajnokságban.

  – A nyári szünetre a játékosok egyéni edzésprogramot kaptak, amit nagyon jól elvégeztek, ezt bizonyították a szezon előtti tesztek. – fogalmazott Gyulay László, csapatunk edzője. – A folytatásban így már olyan terhelést kaphattak, ami erre a munkára épült. Mindenki igyekszik felvenni a ritmust, de ez sajnos jelen pillanatban nem egyszerű. Ennek a fő oka az, hogy a csapat három részből tevődik össze: az egyik már négy éve velem dolgozik, ezek a lányok megszokták már a ritmust, a tempót, a másik része most lett ifi korú, nekik még szokniuk kell mindezt, a harmadik pedig új igazolás, akiknek segíteni kell a beilleszkedését. Összességében azonban elégedett vagyok mindenkivel.

  A csapat augusztus 10–14. között a Siófok KC sportközpontjában edzőtáborozott – ahogy felnőtt játékosaink és serdülőink, úgy az ifik is kiváló, kifogástalan körülmények között dolgozhattak. A lányok nagyon élvezték ezt a néhány napot, amelybe belefért egy kis lazítás is.

  – A szállás, az étkezés és az edzéskörülmények is ötcsillagosak voltak! A tervezett munkát maximálisan elvégeztük, ennek az időszaknak a végére időzítettük a csúcsterhelést, és a maximális fáradtsági szintet, és a jelek szerint ott tartunk, ahol lenni szeretnénk. Az edzés mellett azért jutott idő arra is, hogy kétszer fürödjünk a Balatonban, valamint tartottunk egy kis „retró bulit”, ami igen jól sikerült!

  Természetesen felkészülési mérkőzéseken is túl van már a csapat. A meccseken látszott, hogy van még mit csiszolni – össze kell gyúrni a régieket az újakkal, ez pedig nem megy az egyik napról a másikra.

  – Egyértelmű és világos az út, illetve a cél is! Professzionálisan, céltudatosan, tervszerűen haladunk, és pont ott tartunk, ahol kell. Kilenc–tíz új játékosunk van, őket kell a régiekkel összegyúrni, ami sok szempontból sem egyszerű, de közösen járjuk az utat a lányokkal, akik mindent beleadnak. Az látszik, hogy vannak erősségeink és gyengeségeink is, utóbbiakat igyekszünk kijavítani a bajnoki rajtig. A Siófok ifi csapatával lejátszott két meccs biztató volt, míg a PEAC elleni mérkőzésen a sok hibánk a fáradtság számlájára volt írható.
  Csapatunk szeptember elsején kezdi az ifjúsági bajnokságot, amikor a Szombathelyi KKA-t fogadja. Az NB II. Dél-nyugati csoportjában szeptember 14-én kezdődik a szezon, Gyulay László tanítványai a Marcalit látják vendégül.