KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Összejött a szép kerek szám: tízet lőtt Markovics 2020.03.11. 00:00

  Felnőtt csapatunk jó játékkal 28-21-re győzött a baranyai rangadón. Sikerünkben hatalmas szerepet vállalt Markovics Rebeka, aki nemcsak fel-le száguldozott a bal szélen, hanem ha felért az ellenfél kapujához, akkor rendszerint gólt dobott – tízszer talált be, ezzel egyértelműen ő volt a meccs legjobbja.

  Összejött a szép kerek szám: tízet lőtt Markovics

  A mérkőzés előtt mindkét vezetőedző úgy vélte, apróságok döntenek majd, várhatóan csak az utolsó pillanatokban derül ki, melyik csapat nyeri a megyei rangadót. Nem így történt, Kovács Tamás együttese gyakorlatilag végig kézben tartotta a találkozót, és végül hét góllal győzött Mohácson – köszönhetően többek között Markovics Rebeka kiváló teljesítményének, aki tízszer talált be a hazaiak kapujába.

  – Tudtam, hogy a poszttársam, Schäffer Évi beteg, nem játszhat, emiatt az eddigieknél nagyobb szerep hárul majd rám – mondta Rebeka. – Bár kicsit görcsös lány vagyok, ezúttal abszolút nem voltak negatív gondolataim: tisztában voltam vele, hogy meg kell oldanom ezt a feladatot. Szerencsére jó napot fogtam ki.

  Sőt: nagyon jót! Öröm volt nézni a lendületes játékát, folyamatosan zakatolt a bal szélen, és rendre mattolta a mohácsiak kapusát.

  – Radochay Bejszivel nagyon jó volt most a kapus–szélső kapcsolat. Pontos passzokkal indított, sok gólt tudtam ilyenekből szerezni. De rögtön hozzáteszem, az is fontos volt, hogy a védekezésünk összeállt ezen a mérkőzésen, szóval elsősorban a csapatnak, a lányoknak köszönhetem, hogy ennyi gólt tudtam lőni.

  Azt hinnénk, hogy 22 éves balszélsőnknek fogalma sem volt arról a mérkőzés során, hogy hány gólnál jár, nem számolgatta – de ez így nem igaz. Tán jobb is, hogy a hajrában pontosan tudta, mennyinél tart.

  – Tudtam, hogy kilencnél járok, amikor már csak körülbelül egy perc volt vissza. Gondoltam is, jó lenne még egyet lőni, hadd legyen szép kerek szám, és Grénus Gréti is bíztatott, hogy lőjek még egyet. Most ez is sikerült, meglett a tíz!

  Markovics szerint ez a győzelem nagyon sokat jelentett a csapat számára, hiszen előtte a bajnokságban kétszer is kikaptak, s a Liga Kupában is vereséget szenvedtek a Kispest otthonában, igaz, a hatgólos fiaskó továbbjutást ért.

  – Nagy löketet adott ez nekünk, az biztos, és a siker nem jöhetett volna össze, ha a szurkolóink nem kísérnek el minket: köszönjük nekik, hogy ilyen remek hangulatot teremtettek, szívüket-lelküket beleadták, nagy élmény volt ilyen körülmények között játszani! Fontos volt ez a győzelem azért is, mert szombaton rangadót játszunk hazai pályán, a negyedik helyezett Vasast fogadjuk. Mindenképpen nyerni akarunk ezen a meccsen, mert a harmadik helyet meg akarjuk őrizni. Kemény időszak volt számunkra az utóbbi néhány hét, volt egy kis holtpont, de úgy érzem, túltettük rajta magunkat! – fogalmazott csapatunk villámléptű 5-öse.

  Gratulálunk, Rebeka!