KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Rangadóval indítjuk a szezont! 2020.09.11. 00:00

  A hétvégén elrajtol a 2020/2021-es idény a felnőtt női NB I. B-ben, s az első fordulóban rögtön nagy csata vár csapatunkra: a bajnoki címre hajtó Moyra-Budaörs Handball együttesét fogadjuk szombaton (18.00). A szurkolóink nagyon sokat segíthetnek nekünk ezen a mérkőzésen.

  Rangadóval indítjuk a szezont!

  A koronavírus-járvány miatt a helyzet egyik pillanatról a másikra változhat – nem egyszerű így készülni, tervezni. Ami jó hír, hogy felnőtt csapatunknak jelen állás szerint egy dologra kell felkészülnie, de nagyon: a szombati bajnokira.

  – Kész még nem vagyunk, de jó úton járunk, ez biztos – fogalmazott felnőtt csapatunk vezetőedzője, Kovács Tamás. – Vannak még területek, ahol tovább fejlődhetünk. A Budaörs elleni mérkőzés majd megmutatja, hogy mire elég az, ahol most tartunk.

  Nagyon bízunk benne, hogy elég lesz a győzelemhez. Fontos lenne a sikeres rajt, s a bajnoki címre hajtó Budaörs legyőzésével jelezhetnénk, hogy nem a levegőbe beszélünk akkor, amikor mi is az első helyet célozzuk meg.

  – Mindkét csapatnál kimondták, hogy a fő cél a bajnokság megnyerése, úgyhogy rögtön rangadóval indítjuk a szezont. Hozzá kell tenni azonban, hogy szülessen bármilyen eredmény, az első fordulóban nem fog eldőlni semmi: huszonkét mérkőzésből áll az idény. Mi tisztességesen felkészültünk.

  Miután a két csapat az első fordulóban találkozik egymással, sok információt nem tudtak gyűjteni a másikról. Éles helyzetben nem látták egymást az utóbbi hetekben, hónapokban, a felkészülési mérkőzések pedig sosem adják vissza azt, hogy mire képesek a játékosok téthelyzetben.

  – A nevek, az egyéni kvalitások a leendő vendégek felé billentik a mérleg nyelvét. Sokszoros válogatott játékosok kézilabdáznak a Budaörsben, ott van Hornyák Ági, Pálos-Bognár Barbara, a nyáron pedig szerződtették Bódi Bernadettet, aki tavaly még BL-döntőt játszott a Győrrel. Ugyanakkor mi régebb óta játszunk együtt, összeszokottabbak vagyunk, ezzel tudunk kompenzálni. Meggyőződésem, hogy nagyon türelmesen kell majd játszanunk mind védekezésben, mind támadásban. Aki rossz ritmust választ és előbb elfárad, az el fogja veszíteni a mérkőzést! – mondta Kovács Tamás.

  Nagyon jó hír számunkra, hogy ezt a fontos mérkőzést szurkolók előtt játszhatjuk le. Ugyanakkor mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be a szigorú egészségügyi előírásokat: a csarnokba csak lázmérés és kézfertőtlenítés után lehet belépni, szájmaszk használata pedig kötelező. A szurkolók létszáma is limitált, maximum háromszáz nézőt engedhetünk be a lelátóra – kérjük drukkereink megértését!

  Hajrá, Misleny, gyerünk, lányok!

  Szeptember 12., szombat (18.00): Kozármisleny SE–Moyra-Budaörs Handball.
  Játékvezetők: Marton Zsófia, Szabó Eszter.