KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Szép jövő előtt áll fiatal átlövőnk 2018.12.31. 00:00

  Reméljük, megvalósulnak az álmai
   
  Szép jövő előtt áll fiatal átlövőnk
  Nagy öröm egyesületünk számára, hogy tehetséges játékosunk, Kovács Véda bekerült a jövő nyári Európai Ifjúsági Oimpiai Játékokra (EYOF) készülő válogatott keretbe, s részt vehetett a balatonboglári edzőtáborban. Véda nagy álma, hogy egyszer a felnőtt olimpián is ott legyen.
   
  A decemberi meghívó nem lepte meg különösebben 16 éves balátlövőnket. Tavaly is ott volt már a válogatott keretben, s miután azóta tovább fejlődött, javult a játéka, számítani lehetett rá, hogy ismét beberül korosztálya legjobbjai közé.
  – Három napos edzőtáborozáson vehettem részt Balatonbogláron, ahol két mérkőzést is játszottunk – mesélte Véda. – Mindkettőn játszottam, s mind a NEKA, mind a Fradi elleni meccset megnyertük. Látszott, hogy nem igazán vagyunk még összeszokva, de van még időnk, elvégre a 2019-es EYOF-ra készülünk.
  Tehetségünk Pécsett kezdte a kézilabdázást, hogy aztán két év után egyesületünket válassza. Ahogy fogalmaz, nagyon jól döntött, amikor Kozármislenybe jött, ugyanis sokat tudott fejlődni nálunk, nem mellesleg egyre több játéklehetőséget kap.
  – Játszom az első osztályban szereplő ifi csapatban, továbbá az NB II.-es felnőttben is, emellett pedig már bemutatkozhattam az NB I. B-s felnőtt együttesünkben is. Nagyon örülök ennek, hogy ennyi lehetőséget kapok, mert érzem, hogy ennek köszönhetően nagyon gyorsan fejlődök.
  Muszáj is tovább lépegetnie előre, mert nem akármilyen álmai vannak. Elárulta, hogy először is szeretne majd NB I.-es játékos lenni, a felnőtt válogatottig is el akarja verekedni magát, s a legnagyobb álma pedig az, hogy egyszer ott lehessen az olimpián. Nem az ifjúságin, hanem a felnőttön.
  – Természetesen az ifjúsági olimpia, az EYOF is nagy élmény lesz, ha ott leszek, de azért a „rendes” olimpia biztosan teljesen más lenne – fogalmazott Kovács Véda, majd hozzátette, nagyon sokat köszönhet szüleinek, akik maximálisan támogatják, s ott vannak minden mérkőzésén.
  A 180 centis átlövőnk azt is elárulta, hogy kiket tekint példaképeinek. Nem meglepő, hogy nem jobbszélsőket, vagy éppen beállósokat választott: két külföldi átlövőre néz fel.
  – Mindketten a posztomon játszanak: a horvát válogatott Andrea Penezics és a román válogatott Cristina Neagu a két nagy kedvencem. Nagyon sokat nézem a játékukat, próbálok minél többet ellesni tőlük, figyelem, bizonyos helyzetekben mit és hogyan csinálnak.
  Bízunk benne, hogy Védának sikerül megvalósítania álmait!