KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Teljes nagyüzemben utánpótlásunk 2019.09.10. 00:00

  Továbbra is az I. osztályban szerepelünk, szélesedik a bázis a kicsiknél

  Teljes nagyüzemben utánpótlásunk

  Az előző hétvégén már tétmérkőzésen léptek pályára felnőtt csapatunk játékosai, de most tegyük félre egy kicsit a „nagyokat”, és nézzük meg, mi a helyzet a „kicsikkel”. Kovács Tamással beszélgettünk a Kozármisleny SE utánpótlásáról.

   – Az előző szezon nem csak a felnőtt csapat eredményeiről, hanem az újabb utánpótlás sikerektől is hangos volt! Idén mire számíthatunk?

  – A tavalyi év extra volt, hiszen az ifi csapatunk megnyerte a felnőtt NB II.-es bajnokságot – mondta Kovács Tamás. – Az ifi és serdülő I. osztályban megőriztük a tagságunkat, az U14 I. osztályban pedig az előkelő 6. helyet szereztük meg. A legnagyobb eredménynek azonban azt tartom, hogy három utánpótláskorú sportoló is felkerült a felnőtt csapathoz, szerződést kapott. Az idei évre hasonló eredményeket várok! Természetesen a bajnokság megnyerése a fiatalokkal szemben nem elvárás, sokkal inkább arra vagyok kíváncsi, hogy ki vagy kik lehetnek azok, akik a jövőben szóba kerülhetnek a felnőtteknél.

  – Említetted, hogy minden korosztály az I. osztályban játszik. Ez komoly terheket róhat az egyesületre és a játékosokra egyaránt.

  – Nagyon feszes a versenynaptárunk. Komoly erőpróba mindhárom bajnokság mind a játékosoknak, mind az edzőknek. Napról-napra tudatosan kell készülni, hogy a szezon végén együtt örülhessünk. Szerencsére kiváló stáb dolgozik az utánpótlásban, így „csak” annyi a feladatunk, hogy dolgozzunk, dolgozzunk és dolgozzunk.

  – Tavaly Szentlőrincen indítottátok be a kézilabda oktatást. Milyen eredményeket értetek el ott, érezhető-e már az előrelépés? Várható, hogy más helyszínen is megjelenik a Kozármisleny SE?

  – Szentlőrincen idén is folytatjuk a munkát. Várjuk az 1-2. osztályosok jelentkezését. Emellett idén lesz egy pécsi bázisiskolánk is: a német nemzetiségi Koch Valéria iskolában lesz 1-2. osztályosoknak képzés. De ide jöhetnek más iskolából is gyerekek. Természetesen továbbra is jelen leszünk Bólyban, és felvettük a kapcsolatot Királyegyháza és Szederkény települések iskoláival is.

  – Széles a bázis. Ez már jó alapnak tűnik komolyabb célokhoz is.

  – Továbbra is vallom: sportágunknak nagyon kellene egy élvonalbeli női csapat Baranyában. Jelenleg ez azonban csak regionális összefogással működhet. Hiszek benne, hogy sikerül létrehozni. Eddig bármit kitaláltunk, megterveztünk, azt sikerült is megvalósítani!