KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Újabb kézilabdás képzési pontok Baranyában 2018.10.04. 00:00

  „Megígértük, megcsináltuk!”
  Két újabb helyszínen kezdtük meg a kézilabda oktatását
  Újabb kézilabdás képzési pontok Baranyában
  Egyesületünk egy ideje már a fejébe vette, fontos célként fogalmazta meg, hogy komolyan tesz a Baranya megyei női kézilabdáért. 2014 nyara óta folyamatosan fejlesztettük csapatainkat, ennek köszönhetően mára az U7-től kezdve a felnőtt NB I. B-ig minden szinten érdekeltek vagyunk.
   
  A kozármislenyi helyszín mellett Bóly városában is napi szinten folyik már a képzés, és igaz ez a pécsi Miroslav Krleza iskolára is. Az elmúlt négy év tapasztalatait figyelembe véve az esztendő elején megkezdődtek a tárgyalások újabb helyszínekkel. A január óta folyó megbeszélések, egyeztetések a mai napra kézzel fogható eredményeket hoztak! A kozármislenyi, bólyi és pécsi (Miroslav Krleza) képzési helyek után újabb két helyszínen kezdtük meg a kézilabda oktatását, teljesítve ezzel a vállaltakat.
  – Régóta vagyok a kézilabdázásban, de ez az egyik legszebb nap a számomra! – újságolta Kovács Tamás, sportegyesületünk elnöke. – Amikor olyan gyerekek kezébe tudsz labdát adni, ahol eddig nem volt kézilabda oktatás, ahová sportfelszerelést, sporteszközt tudsz adni, színes labdákat, amelyeket a gyermekek őszinte mosollyal, sikongatva vesznek át, és csapnak bele az első foglalkozásba – nos, ez az érzés megfizethetetlen. Ma kétszer is ebben az érzésben lehetett részem, aminek tiszta szívből örülök.
  – Látom rajtad, hogy tényleg nagyon boldog vagy. Áruljuk akkor el, hogy a mai naptól hol lehet kézilabdázni tanulni?
  – Ez a két hely Szentlőrinc és a pécsi Koch Valéria Általános Iskola. A két helyszín, illetve az ott folyó rendszer egy picit el fog térni egymástól. Ami közös, hogy az 1-4. osztályokban tartunk kézilabdás képzést. Ami különbség lesz, hogy Szentlőrincen a klasszikus edzésformát honosítjuk meg: korosztályonként, heti három alkalommal lesznek edzések. A Koch Valériában a délelőtti testnevelés órákat fogjuk felhasználni.
   
  – Azt mondtad, hogy hosszú hónapok előzték meg az előkészületeket. Ennyi minden kell ahhoz, hogy elinduljon egy új helyszín?
  – Rengeteg egyeztetés volt. Az MKSZ vezetésével kezdtük. Nekik vázoltuk az ötletet. Aztán jöttek a helyszínek. Első körben négy-öt is képben volt. Végül kettő maradt, ahol a helyi érdekek és a mi elképzeléseink teljesen találkoztak. Nagyon hálás vagyok Szentlőrinc város polgármesterének, Koltai Péter úrnak, aki az első pillanattól felkarolta az ötletet, továbbá köszönetemet fejezem ki a Szentlőrinci Sportegyesület elnökének, Keczeli Jenő úrnak, aki szintén az első pillanattól támogatta a javaslatunkat, és természetesen a helyi iskola igazgatójának, Czömpöly Lászlónénak, aki az intézményi rendszerbe sikeresen elhelyezte a képzést. A másik intézményben is igen szívélyes fogadtatásban részesültünk. Englenderné Hock Ibolya intézményvezető és Göndöcné Jákics Kornélia intézményegységvezető-helyettes kiváló előkészítő munkájának köszönhetően az alsó tagozatban tanítókkal közösen egy olyan szakági képzést alakítunk ki, amely illeszkedik a tanmenetbe is, és eközben a tanulók megismerkednek a kézilabdázás alapjaival. Külön köszönettel tartozom a Baranya megyei Kézilabda Szövetség elnökének - Ferenczi-Kakas Mariannak -, aki sporteszközökkel segitett a program beindítását. 
  – Több hónapos előkészítés után tehát megkezdődött a képzés. Ennek a hosszú folyamatnak mi a kézzel fogható eredménye?
  – A projektbe bekapcsolódó intézmények és egyesületünk belerakott minden lehetséges forrást, amivel rendelkezik. Partnereink elsősorban a szervezeti felépítésüket, infrastruktúrájukat, mi pedig sporteszközöket, sportfelszereléseket, szakember-állományunkat, illetve a most már tíz éve folyamatosan épülő utánpótlás-rendszerünket. A mai napon Szentlőrincen huszonhárman kezdték meg a kézilabdázást, míg a pécsi iskolában egy hét alatt körülbelül százötven kislány kezébe került kézilabda. Meggyőződésem, hogy az előbbi szám tovább fog nőni, ahogy híre megy, hogy milyen jó hangulata van egy ilyen foglalkozásnak, míg az utóbbiakból negyven-ötven kislány fogja keresni annak lehetőségét, hogy a délutáni órákban is képezzük őket!
  – Lesz folytatás is?
  – Egyelőre annyit árulnék el, hogy terveink szerint ennek a folytatása még komolyabb síkra fog terelődni. De erről most még nem szeretnék többet elárulni. Aki kézilabdázni szeretne nálunk, az továbbra is bátran keressen bennünket. Kozármisleny, Bóly, Pécs és Szentlőrinc városaiban tehát jelen vagyunk. Várunk minden olyan kislányt, aki szeretné Magyarország legnépszerűbb és legeredményesebb labdajátékát elsajátítani! – fogalmazott Kovács Tamás.
   
  Hajrá Kézilabda! 
  Hajrá Kozármisleny!