KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Újra labdás edzések – egyelőre kültéren 2020.05.08. 00:00

  A Magyar Kormány április 30-án hozott rendelete szerint újra lehet edzéseket tartani. Felnőtt NB I. B-s csapatunk minden szabályt, előírást betartva élni is fog ezzel a lehetőséggel.

  Újra labdás edzések – egyelőre kültéren

  Milyen lehetőségeket biztosít számunkra ez a rendelet, ez az új helyzet?

  Először is: nagyon óvatosan kell bánni ezzel a lehetőséggel, mert sok benne a bizonytalanság – válaszolta felnőtt csapatunk vezetőedzője, Kovács Tamás. – Miközben edzéseket lehet tartani, lakodalmakat nem... Mindkettő „kontakt sportág”. A viccet félretéve: a lehetőség adva van, de a Magyar Kézilabda Szövetség nagyon szigorú javaslatot tett az egyesületeknek. Nekünk pedig elsősorban a szövetség elvárásainak kell megfelelnünk.

  Melyek ezek az elvárások?

  Az ajánlás szerint minden korosztályban megkezdhetjük az edzéseket, de csak kültéri helyszíneken. Beltérben csak professzionális felnőtt csapatok tarthatnak edzést extra biztonsági előírások mellett. Ezen feltételnek mi nem felelünk meg, hiszen mi minden korosztályban amatőrnek számítunk.

  Akkor mi a megoldás?

  Úgy döntöttünk, hogy betartva az ajánlást, első körben a versenykorosztályoknak tartunk kinti pályán heti két-két alkalommal edzéseket. Ezek egyéni képzések lesznek, jellemzően hat fős csoportokban, ötven-ötvenöt perces időtartamban. Mindezt az MKSZ és az OSEI által megfogalmazott egészségügyi szabályok maximális betartása mellett tesszük meg. Ha ez jól működik, akkor szeretnénk majd bekapcsolni a kisebbeket is a gyakorlásokba, de ez rengeteg szervezési feladattal jár.

  Meddig lesznek edzések?

  Terveink szerint június közepéig biztosan. Reméljük, hogy addigra kiderül, mikor kezdődik a 2020/2021-es szezon, és akkor annak tudatában dönthetünk egyrészt arról, hogy mikor zárjuk le a 2019/2020-as edzéseket, másrészt meghatározhatjuk, mikor kezdjük a felkészülést a következő idényre.

  Milyen célokkal és milyen kerettel vágunk neki a következő szezonnak?

  Két-három nap múlva mindenre fény derül –  válaszolta sokat sejtető mosoly kíséretében Kovács Tamás.