KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Utánpótlás 45. heti hírösszefoglaló 2021.11.16. 00:00

  UTÁNPÓTLÁS HÍRÖSSZEFOGLALÓ 45. HÉT

  Utánpótlás 45. heti hírösszefoglaló

  2021. november 10., Kozármisleny

  Ifjúsági I. osztályú bajnoki mérkőzés

  Kozármisleny SE – Pénzügyőr SE (21 – 22)

  Összeállítás/gólok: Wichmann, Harmati (kapusok); Kovács 2, Pál-Kovács, Köpösdi 1, Kornfeld, Tornyos, Dézsi, Fledrich 2, Kocsis, Kaáli-Nagy 5, Bréda 8, Tóth, Grosics 3, Jarjabka, Váradi

  Gyulay László, edző: „Nagyon szépen köszönöm a szülőknek, hogy ismét segítettek, és teszteltették a gyerekeket. Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, ahol az első játékrészben a mi akaratunk, míg a másodikban az ellenfél akarata érvényesült. Óriásit küzdöttünk ismét, ezért a végjátékban esélyünk volt, hogy javunkra fordítsuk a meccset, de rutintalanok voltunk. Egy pontot megérdemeltünk volna, de remélem, hogy tanulunk belőle, és legközelebb javunkra fordítjuk az ilyen csatákat. Gratulálok a lányoknak!”

   

   

  Serdülő I. osztályú bajnoki mérkőzés

  Kozármisleny SE – Pénzügyőr SE (23 – 19)

  Összeállítás/gólok: Gyarmati, Harmati (kapusok); Tornyos, Török, Köpösdi, Rigó 4, Bernhardt 7, Hónig 2, Bánhegyi 2, Torgyik 1, Daradics 1, Kocsis, Kovács 1, Szentes 2, Tóth 3

  Fekete Tamás, edző: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában sikerült nagyobb előnyre szert tenni, majd a folytatásban is megvoltak a kidolgozott helyzeteink, de nem tudtuk őket értékesíteni. Idegesen, kapkodva játszottunk, ezzel visszahozva ellenfelünket a meccsbe. A második félidőben átvettük a vendégek ritmusát és csak az utolsó tíz percben sikerült újra a saját játékunkat játszani. A védekezésünknek és a hozzá párosuló remek kapusteljesítménynek köszönhetjük a győzelmet, amihez gratulálok a csapatomnak!”

   

   

  2021. november 13., Pécsvárad

  Serdülő III. osztályú bajnoki mérkőzés

  Hosszúhetényi  SKft. – Kozármisleny SE (17 – 26)

  Összeállítás/gólok: Horváth (kapus); Kormány 4, Szabó 6, Pfeifer, Solymosi, Tóth 1, Papp-Szentpáli 2, Zubán, Pintér 7, Wiesner 3, Kun 3

  Kovácsné Bareith Judit, edző: „A 8. bajnoki fordulóban Pécsváradra utaztunk, a Hosszúhetény csapata ellen léptünk pályára. Sérülésekkel, hiányzóval vágtunk neki a mérkőzésnek, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, ha meg akarjuk őrizni a veretlenségünket.

  Jól kezdtünk támadásban és védekezésben is, szép előnyre tettünk szert már az első félidőben. Egy hullámvölgyünk ugyan volt a mérkőzésen, ahol szorosabb lett az eredmény, de a remek végjátéknak köszönhetően 9 gólos győzelem született végül. 

  Minden játékosomnak gratulálok a mérkőzésen mutatott akaratért, kitartásért, küzdeni tudásért, és nem utolsó sorban a győzelemhez.”

   

  2021. november 13., Kozármisleny

  U14 I. osztályú gyermekbajnoki mérkőzés

  Alba Fehérvár KC – Kozármisleny SE (15 – 21)

  Összeállítás/gólok: Horváth, Nickl (kapusok); Kóródy, Kéki 2, Rigó 4, Bohner 5, Juhász, Neuperger 4, Böröcz 2, Jarjabka, Pintér, Varga 1, Lasztóczi 3, Dalmi

   

  Szombathelyi KKA – Kozármisleny SE (17 – 17)

  Összeállítás/gólok: Horváth, Nickl (kapusok); Kóródy 1, Kéki, Rigó 2, Bohner 4, Juhász 1, Neuperger 5, Böröcz, Hoffmann, Pintér 1, Györe, Lasztóczi 2, Dalmi 1

  Kovács Tamás, edző: „Nagyon idegesek voltak a lányok, ami meg is látszott mindkét mérkőzésen. 

  Ez leginkább a támadójátékunkon volt tetten érhető. Dadogott a labda, nem mentek végig a támadások, birkóztunk, ahelyett, hogy a tanultakat csináltuk volna. A védekezésben gyermeteg hibákat követtünk el, de emellett új elemeket is sikerült megvalósítanunk. A két mérkőzésen egyértelműen a kapusok teljesítménye volt kiemelhető. Luca és Hori is nagyon sokat hozzá tudott tenni a meccsekhez. Szerencsére a mezőnyben is volt mindig valaki, aki átlendítette a csapatot a holtpontokon. A Fehérvár ellen végig magabiztosan vezettünk és meggyőződésem, hogy ha ezt nem hazai pályán játszuk, akkor nagyobb különbséggel nyerünk. (kisebb lett volna a teher). 

  A második meccsen pedig 99%-osan bejött a meccsre tervezett stratégiánk. A gyerekek fegyelmezetten betartották a megbeszélteket. Jól alkalmazkodtak minden körülményhez. Bohner Zsani időntúli szabaddobás gólja pedig előidézte a katarzist! Megérdemeltük az egy pontot, mert nagyon akartuk azt! És ellenfelünk is megérdemelte a másik pontot, mert egy kiváló csapat, nagyon ügyes gyerekekkel és ők is mindent megtettek a győzelemért! Nekik is jár a gratuláció!

  A gyermekbajnokság mérkőzéseinek szabályain azonban változtatni kell. 

  Több olyan szabály is van, ami "becsapja" a gyerekeket, ami nem engedi meg az edzői kreativitást használni.  Változtatni kell az óra megállításának szabályozásában. Meg kell állítani hétmétereseknél, kiállításoknál, sor cserénél. (Pl. kiállítás van 9:45 másodpercnél "A" csapatnál. 10 perc 12 másodperckor a mérkőzés zsűrije elrendeli a sorcserét. Mivel az óra nem áll, így a "B" csapat emberelőnyéből kb. 1 perc megy el a sor cserével. - szerintem ez nem korrekt!)

  A második félidő utolsó két percében engedélyezni kell a nyitott védekezés összes változatát. (Esélyt kell adni a hátrányban levő csapatnak a labdaszerzésre).

  Tudom, hogy gyerekek mérkőzésein nem az eredmény számít, de ha már bajnokságot írunk ki, amelynek a végén helyezéseket állapítunk meg, akkor a szabályoknak igazságosnak kell lenniük.

  Egyébként deja vu érzésem volt, ahogy végignéztem a csapatomon, ahogy végignéztem lelátón!

  2011-2016 között már megéltem ezt. Akkor teljesen kezdő gyerekekkel jutottunk el a "csúcsra", miközben fantasztikus közösséget sikerült összekovácsolni belőlük és a szülői közösségből is.

  Ezen a szombaton nagyot léptünk ugyanennek az elérése felé. Az augusztus óta megkezdett munka elvégzésével folyamatosan fejlődnek a gyerekek mind egyénileg, mind csapatként, de ez az utunk legeleje. Nagyon sok meló van még hátra. Nagyon nagy szorgalom és nagyon nagy türelem kell, hogy mindenki egyformán magáénak érezze majd a sikereinket. mert higgyék el: sokukról fogunk még hallani, mint sikeres sportolóról!

  A bajnokság negyedik játéknapja után továbbra is a kezünkben van a sorsunk. Egy apró győzelem elegendő lesz a felsőházba jutáshoz. Ezt két hét múlva vasárnap Nemesvámoson megrendezésre kerülő záró fordulóban szerezhetjük meg. És meg is fogjuk szerezni! :)

  #csakamisleny”

   

  2021. november 14., Kozármisleny

  U12 gyermekbajnoki forduló

  Kozármisleny SE – Harkány SE (20 – 7)

  Sellye VSK – Kozármisleny SE (7 – 28)

  Összeállítás: Grecht, Werner (kapusok); Csiki, Horváth, Hamarics-Fejes, Takács, Tóth, Mohai, Vadasy, Almási, Tajti

  Kovács Enikő, edző: „Sajnos sérülések, betegségek, karantén nehezítette a mai napunkat. A mérkőzések alakulása lehetővé tette, hogy a játékosok bátrabban használják az eddigi tudásukat, gyakorolhattak, felszabadultak voltak. Legpozitívabb számomra, hogy a beálló játékunk mellett a szélső játékunk is kezd erőre kapni és alkalmazzuk az edzéseken tanultakat. A kezdetleges futó játékaink egyre jobb ütemeket vettek és a gyors labdafelhozatalokból, lendülettel érkezve a távoli lövéseket is tudtuk értékesíteni.”

   

  Kozármisleny SE-Szentlőrinc – Rinyamenti KC SE (6 – 19)

  Összeállítás: Lovász (kapus); Bauer, Till, Grácz, Katona, Antolovics, Rumszauer, Rázsics, Brigovácz, Soós, Lakatos, Fazekas

  Tóth Dávid, edző: „A mérkőzésen nagyon jó dolgokat láttam, látszik, hogy kezdenek a lányok összeszokni. Folyamatos belső cserékkel igyekeztem megtalálni mindenkinek a számára "megfelelő" posztot. Nagyon örülök, hogy ennyire kitartóan küzdöttek.”

  Satelit SE – Kozármisleny SE-Szentlőrinc (4 – 10)

  Tóth Dávid, edző: „A napon a második mérkőzés kicsit nehézkesen indult, ennek egyik oka talán, hogy közel 3 óra szünet után, kicsit megültek a lányok. A második félidőre kezdett kialakulni a játék, ami szintén nagyon biztató volt, annak ellenére, hogy rengeteg technikai hibával játszottunk. Gratulálok a győzelemhez!”