KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Városunk, egyesületünk ad otthont egy nemzetközi projektnek 2021.09.03. 00:00

  Fontos kezdeményezés részesei lehetünk

  Városunk, egyesületünk ad otthont egy nemzetközi projektnek

  A Zágráb megyei Kézilabda-szövetségtől 2020 elején megtisztelő felkérést kaptunk, miszerint vegyünk részt egy nemzetközi projektben, amelynek címe „Equal opportunities for women in handball”, vagyis „Egyenlő esélyek a nők számára a kézilabdában”. Természetesen örültünk a felkérésnek, mivel úgy érezzük, fontos a női sportolók, sportvezetők, játékvezetők egyenjogúságáért küzdeni, tenni érte, így azonnal fejest is ugrottunk a közös munkába!

  A projekt vezetője, a Zágráb megyei Kézilabda-szövetség (Rukometni savez Zagrebačke županije) mellett a Belgrádi Egyetem (Univerzitet u Beogradu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda) és egyesületünk közösen igyekszik kutatásokkal javítani a hölgyek helyzetén a sportágon belül. Ezen kutatások eredményeit három helyszínen fogjuk megvitatni, elemezni. Elsőként hozzánk, Kozármislenybe látogatnak el a résztvevő csapatok ezen a hétvégén (2021. 09. 03–05.), majd Szerbiába „költöznek” a résztvevők (2021. 09. 10-12.), hogy aztán egy záró műhelymunka során, amelynek horvátországi partnerünk ad otthont, befejezzük az együttműködést. A cél az, hogy megalkossunk egy olyan kiadványt, brosúrát, amely elősegíti a női sportolók, játékvezetők, sportvezetők helyzetének javítását, illetve a női kézilabda médiában betöltött szerepének javítását.


  Kövessétek a projektet Facebookon (Equal oportunities for women in handball), Instagramon (projekti RSZZ), valamint az együttműködés hivatalos honlapján is