KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Volt hitünk, küzdöttünk – egy pontra volt elég 2021.11.14. 00:00

  Az ötmeccses bajnoki vereségsorozatunk végre megszakadt, ami pozitívum, de azért nagyon hiányzik a Csurgó ellen elhullajtott egy pont. Voltunk ezen a meccsen nagyon lent, és voltunk közel a győzelemhez is.

  Volt hitünk, küzdöttünk – egy pontra volt elég

  A Magyar Kupában a Komáromot legyőztük, szóval volt miből hitet, erőt meríteniük a lányoknak. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy ettől az egy sikertől még nem javul meg minden, nem fogják ingyen adni a Csurgó elleni bajnokin a két pontot.

  Nagyot hullámvasutaztunk ezen a meccsen, annyi szent! A vezetést mi szereztük meg Varga Nikolett révén, de néhány perccel később már a vendégeknél volt az előny. A 25. percig fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a hajrá a csurgóiknak sikerült jobban, akik 9-9 után 4-0-s sorozatot produkáltak, és elmentek 13-9-re – a félidőre végül 10-14-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

  Nagyon nem állt jól ekkor a szénánk! De tudtuk, hogy nem adhatjuk fel, összeszorított fogakkal tovább kell küzdenünk, mert ezt a meccset nem veszíthettük el! A második félidő első gólja a vendégeké volt (10-15), de innentől kezdve a mi akaratunk érvényesült, aminek köszönhetően folyamatosan csökkent a hátrányunk. Schäffer Éva góljával a 43. percben végre utolértük ellenfelünket, kiegyenlítettünk, és 16-16-nál kezdődött minden elölről. Lendületben maradtunk, s amikor Hornyák találatával az 50. percben már 20-18 volt ide, nagyon reménykedtünk benne, hogy meglesz ez a meccs!

  csurgó_csapat.jpeg

  Nem lett meg. Pedig vezettünk már hárommal is (21-18), de csak nem tudtuk megtörni a vendégeket. Az utolsó nyolc percben megállt a tudomány, képtelenek voltunk gólokat lőni, egyedül Hornyák talált be, míg a Csurgó szívósan kapaszkodott. Az 58. percben aztán Vukcevic egyenlített, s bár még jócskán volt vissza idő néhány gólra, több találat nem született, így 22-22-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

  Kovács Tamás: – Hektikus mérkőzés volt. Voltunk nagyon mélyen, majd nagyon magasan, hogy a végén a talajon maradjunk. A támadójátékunk felépítése rendben volt, de nagyon sok ziccert hagytunk ki, így jelentős hátrányba kerültünk. Szemmelrockot elvesztettük az első félidő elején, ami meghatározta a védekező stratégiánkat. Felvállaltunk egy új dolgot, ami bejött. Vigtől jöttek a védések, elöl jöttek a gólok, így az ötgólos mínuszból csináltunk egy háromgólos pluszt. Sajnos fejben elfogytunk a végjátékra, és nem tudtuk bevinni a megrendítő ütést, pedig kezünkben volt a lehetőség. Nyertünk egy pontot, és vesztettünk is egyet. Aminek örülhetünk, hogy volt hitünk, nem adtuk fel egy percig sem, és ez a hit, ez a küzdelem most egy pontot ért.

   

  Kozármisleny SE–Csurgói NKE 22-22 (10-14)

  Kozármisleny SE: Tóth I. (kapus), Wichmann (kapus), Vig (kapus), Scheffer 5, Schäffer 3, Hornyák 3, Varga N. 3, Halász 3, Tobak 3, Markovics 1, Brettner 1, Grénus, Szemmelrock, Bánhidi, Kovács V., Szabó P. Vezetőedző: Kovács Tamás.

  Csurgói NKC: Pusztai (kapus), Németh (kapus), Gajdóczi (kapus), Vukcevic 5, Orsós 4, Román 4, Nemes 2, Takács 2, Orell 2, Krenner 2, Kiskartali 1, Tornóczky, Tóth L., Megyesi, Papp. Vezetőedző: Skaliczki László.